Çorak pazarı 15 Kasımda kuruluyor../..Video

Her yıl Ekim ayında başlayıp mart ayına kadar devam eden ve ilçe içerisinde hayvan kesimi ve canlı hayvan ve parça et satışlarının yapıldığı Çorak Et Pazarı bu yıl Kurban bayramına denk gelmesi sebebi ile 15 Kasım Pazar günü açılıyor. Hafta sonları kurulan Çorak Pazarına taze ve ucuz et almak isteyenlerin akınına uğruyor.

 

Canlı hayvan satışlarının da yapıldığı Çorak pazarının bu yıl Kurban bayramına denk gelmesi sebebi ile daha çok kurbanlık hayvan satışının yapılacağı tahmin ediliyor.

 

Kızılcahamam Belediyesi tarafından bu yıl düzenleme yapılarak çorak pazarı olarak kullanılan alan genişletilerek kurban kesecek vatandaşlar için sağlıklı bir alan haline getirildi.

Belediye Başkanı Coşkun ÜNAL Çorak Pazarının kesinlikle Kurban Pazarıyla bir tutulmaması gerektiğini belirterek, "Çorak Pazarı yıllardır ilçemizde Kasım ayının ikinci haftasında kurulan, Canlı hayvan alım satımı ve Parça et satışı yapılan geleneksel bir pazardır. Çorak Pazarı Her yıl Kasım ayının ikinci haftası başlar ve Mart ayının ikinici haftasına kadar devam eder. Çorak Pazarının son yıllarda Kurban Bayramına denk gelmesiyle, bu geleneksel pazar sanki kurban pazarı gibi algılanmaktadır. Bu pazarın kesinlikle ve kesinlikle kurban pazarı ile bir alakası yoktur" diyen Başkan Coşkun ÜNAL, Çorak Pazarının açılışına herkesi davet ediyoruz dedi.