CHP\'li üyeler 53 aday adayı için ön seçimde oy kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçimler yapıldı. Kızılcahamam’da Kazım Karabekir İlkokulunda yapılan ön seçime parti üyesi 253 kişinin oy kullanacağı ön seçime %50 civarında katılımın olduğu dile getirildi. Ankara 2.bölgede seçilecek 14 milletvekilinin 1 ve 3. Sıranın genel merkez kontenjanı olarak belirlendiği ön seçim için 53 milletvekili aday adayı yarıştı. Ön seçime katılan her üye 12 aday adayına oy kullandı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun da İzmir2’inci bölgeden girdiği ve 41 il, 45 seçim bölgesini kapsayan önseçimler bugün yapıldı. Yaklaşık 760 bin CHP üyesinin oy kullanma hakkının bulunduğu önseçime katılım yüzde 50 seviyesinde kaldı. Ankara 1’inci bölgede ise eski Genel Sekreter Önder Sav ve Sav’a yakın isimlerden Hakkı Süha Okay için sonuçlar bekledikleri gibi olmadı. Sav ve Okay’ın ilk beş içinde yer almayı başaramadıkları Ankara 1’inci bölgede, mevcut milletvekillerinden Aylin Nazlıka erkek rakiplerine karşı üstünlük sağlayarak ilk iki sıra içinde yer almayı başardı.

Nazlıaka’nın birincilik için yarıştığı isim ise eski il başkanı Necati Yılmaz oldu. Nazlıaka ve Yılmaz’ı Hikmet Tepe ve Ali Haydar Hakverdi izledi. Ankara 1’inci bölgede bir, üç ve beşinci sıra adayları genel merkez tarafından belirlenecek. Birinci bölgede olduğu gibi 1,3 ve beşinci sırada isimlerin genel merkez kontenjanı ile