Büyükşehir 5 tünel icin ihaleye çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Merter'deki Ek Hizmet Binası İhale Salonu'nda gerçekleştirilen ihalelere katılan firmalar, ön yeterlilik değerlendirmesine katılabilmek için tekliflerini sundu.

''Levazım-Akatlar Kara Yolu Tüneli-Levazım Kavşağı ve Bağlantı Yolları-Akatlar Kavşağı ve Bağlantı Yolları İnşaatı'', ''Fulya-Levazım Arası Karayolu Tüneli İnşaatı'', ''Sarıyer-Çayırbaşı Kara Yolu Tüneli-Çayırbaşı Kavşağı ve Bağlantı Yolları-Kestanelik Kavşağı ve Bağlantı Yolları İnşaatı'', ''Dolmabahçe-Fulya Arası Kara Yolu Tüneli-Dolmabahçe Kavşak ve Bağlantı Yolları-Fulya Kavşak ve Bağlantı Yolları İnşaatı'' ihaleleri için 23'er firma, ''Eyüp Silahtarağa Caddesi-Gaziosmanpaşa Caddesi Arası Kara Yolu Tüneli ve Üst Geçit ile Bağlantı Yolları İnşaatı'' ihalesi için ise 26 firma teklif verdi.

Teklifler, İhale Komisyonu tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında değerlendirildikten sonra sonuçlandırılacak. Kara yolu tünellerinin ihalesi, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 20. maddesine göre ''Belli İstekliler Arasında'' yapıldı.

İhale edilen kara yolu tünelleri ve uzunlukları ile iş süreleri de şöyle: Dolmabahçe-Fulya arasında yapılacak 2 bin 27 metre uzunluğundaki kara yolu tüneli inşaatının süresi yer tesliminden sonra 510 günde, Fulya-Levazım arasında yapılacak 4 bin 450 metre uzunluğundaki kara yolu tüneli inşaatı 540 günde, Levazım-Akatlar arasında 3 bin 360 metre uzunluğundaki kara yolu tüneli inşaatı 540 günde, Sarıyer-Çayırbaşı arasında 4 bin 100 metre uzunluğundaki kara yolu tüneli inşaatı 540 günde, Eyüp Silahtarağa Caddesi-Gaziosmanpaşa Caddesi arasındaki 200 metrelik kara yolu tüneli inşaatı da 180 günde tamamlanacak.