Büyükerşen'den  CHP'ye mesaj

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi, ''Tarih boyunca kimseye sömürge ve manda olmamış Türkiye, bundan sonra da hiç kimseye boyun eğmeyecektir'' dedi.

Selvi, CHP Eskişehir milletvekilleri Vedat Yücesan ve Mehmet Ali Arıkan ile partisinin Eskişehir İl Teşkilatınca düzenlenen dayanışma gecesine katıldı. Toplantının ''iktidara yürüyen'' bir partinin etkinliği olduğunu kaydeden Selvi, bu birlikteliğin, Türkiye'yi ''Anadolu'nun ortasında ışık yakıp aydınlatacağını'' söyledi. Selvi, şöyle konuştu: ''Türkiye sahipsiz değildir. Türkiye laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir.

Türkiye, cumhuriyetin değerlerini ve kazanımlarını hiç kimseye yok ettirmeyecek kadar yürekli, sorunlarına sahip olacak bir ülkedir. Tarih boyunca kimseye sömürge ve manda olmamış Türkiye, bundan sonra da hiç kimseye boyun eğmeyecektir. Bu ülke ne IMF'ye, ne de Dünya Bankasına boyun eğecektir. Ekonominin tahrip edildiği ve sosyal yaşamda huzursuzluk olduğu açıkça ortadır. Türkiye'yi hak ettiği noktaya beraber getireceğiz.''

-YILMAZ BÜYÜKERŞEN-

Geceye Eskişehir'in DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Gazetecilerin gecede bulunma sebebini sorduğu Büyükerşen, ''Seçilmiş bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geceye davet edildim. Her toplantıya katılmaya çalışıyorum. Bu toplantı da bir dayanışma toplantısıdır. Birlik ve beraberlik için hep çalıştık. Birlik ve beraberliğin olduğu her yerde varım. Ayrıca, CHP sosyal demokrat bir parti olduğu için toplantıya katıldım'' dedi.