Büyük Kaplıca Zemin Etüt Çalışması Başladı

Kızılcahamam Belediyesi Büyük Kaplıca yılların yorgunluğu ile talebe istenilen düzeyde cevap veremeyecek bir hale gelmişti. Kızılcahamam'a gelen misafirlerin ihtiyacına cevap verecek günümüz şartlarına uygun, modern bir kaplıca ihtiyacı her dönem ilçede hissediliyor, fakat yatırımın büyüklüğü belediyenin imkanlarını aşması sonucu hep hayalde kalıyordu.

Bu dönemde Hemşehrimiz Murat KURUM'UN Çevre ve Şehricilik Bakanı olmasının ardından Kızılcahamam her alanda ne istenildiyse onu almayı başardı. Şimdi Büyükkaplıca için zemin etüt çalışması başladı.Kaplıcanın yakın zamanda inşaatına başlanıp 2023 yılından önce bitirilmesi hedefleniyor.

Ama burada inşata başlamadan önce aceleye gelmemiş, enine boyuna tartışılıp, ihtiyaçlar düşünülmüş, ilçenin gelecek belki 50 yılına hitap edecek ve bu yıllarda ihtiyaca cevap verecek bir proje ile inşata başlanması, yapılacak projenin ilçe halkıyla paylaşılıp fikrinin alınması, yapılan bu büyük yatırıma onlarında dahil edilmesi projeyeyi daha anlamlı hale getirecektir.