Bugün dünyada bayram Türkiye'de arefe

Dünyadaki bir çok İslam ülkesi, Kurban Bayramı'nı bugünden itibaren kutlamaya başladı. Irak, Suriye, Filistin, Lübnan, Keşmir, Kırgızistan, Afganistan, Pakistan, Kenya, Mısır, Filipinler, Fas, Togo, Bahreyn, Cezayir ve Ürdün'lü Müslümanlar bugün kurban kesti.

Irak'ta Kurban Bayramı, tekbirler ve kılınan Bayram Namazı ile bugün başladı. Kan ve gözyaşının sıradanlaştığı bu bayramda Irak'ta şiddet ve patlamalar bayram sevincini gölgeleyemedi. Binlerce Müslüman Kurban Bayram'ı Namazı için camileri doldurdu.

Irak'ın Erbil ve Kerkük kentinde vatandaşlar sabah erken camileri hınca hınç doldurup taşırdı. Hoşu içinde kılınan namazlardan sonra okunan dua ve tekbirlerden sonra camii imamı vaaz verdi. Sohbet sonrası ilk bayramlaşma camide gerçekleşti. Camide vatandaşlar tek sıra haline girerek önce imam sonra camide bulunan cemaat birbirileriyle bayramlaştı.

Irak'lı vatandaşlar bu bayramın kendilerine barış ve huzur getirmesini isterken dünyada bulunan tüm Müslümanların Kurban Bayramını da kutladılar.