Bugün Dünya Sigarasız Günü

Bugün 31 Mayıs Dünya sıgarasız günü,Kızılcahamam'da kapalı mekanda sıgara içme yasağına kimse uymasada,sigaranın sağlığa zararı herkesce malum gün dolayısı ile Ankara Valiliği dünya sigarasızlar günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Ankara Valiliği, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle yayımladığı mesajda; “Ülkemizde her yıl çok sayıda insanımız maalesef sigara nedeniyle hayatını hâlâ kaybetmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerimizin tütün ürünlerinin zararlarından korunması ve bu alışkanlıktan uzaklaşmasında herkesin gereken özeni göstermesi gerekmektedir. Özellikle erken yaşta başladığı zaman bağımlılık yapıcı oranı daha fazla olan ve içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle kanser yapıcı etkisi yanında, insana hiçbir faydası da olmayan sigarayı bırakmaya bugün hazır olun. Şimdi… Hemen… Sigarayı kesin bırakma kararını bugün verin” denildi. 

            Valilik açıklamasında devamla; “Sigaranın içilebilme fırsatının sigara içenler tarafından hâlâ sınırsızca ve sorumsuzca kullanılmasının artık kesinlikle kabul edilemeyeceği” belirterek “Ankara ili mülki hudutları dahilinde temiz hava solumanın herkesin hakkı olduğu” vurgulandı.

             Ankara Valiliği açıklamasının sonunda “Her yeni günün sigarayı bırakmada yeni bir fırsat olduğu” belirtilerek “Sigarayı bugün bırakın... ve yepyeni bir hayata başlayın. Haydi bugün... 31 Mayıs 2012 günü sigarayı söndürün…bugün söndürün ki bitsin ve sigara artık hayatınızdan gitsin” hatırlatmasını bir kez daha yaptı.

             Ankara Valiliği “Ankara İli Tütün Kontrol Kurulu Denetim Ekiplerinin çalışmalarını 2012 yılı ikinci yarısında da aksatmadan ve kararlılıkla sürdüreceği” belirtildi.