Bu Bölüm Meslek Lisesini Uçuracak

İlçemiz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Uçak Bölümü açıldı. Önümüzdeki Eğitim Öğretim yılından itibaren 30 öğrenci alınacak olan bölümde öğrencilere Uçak Elektroniği dalında eğitim verilecek. Uçak bölümüne öğrenciler SBS sınav sonucuna göre yerleşebileceklerdir.

Havacılık tüm dünyada sürekli gelişim hâlinde olan sektörlerden biridir Sivil ve askerî havacılık faaliyetleri ülkeler açısından stratejik öneme sahiptir. Günümüzde bu alanda ulusal ve uluslararası anlamda yoğun bir rekabet vardır. Sanayileşmiş ülkeler havacılık sektörüne ilişkin özel politikalar uygulamaktadır. Bu ülkelerde hava ulaşım hizmetlerinin yanı sıra uçak bakım teknolojisine de önem verilir. Bu koşullarda bir ülkede havacılık sektörünün gelişmesi için alana yatırım yapılması ve nitelikli iş gücünün istihdam edilmesi gerekir. Ankara'da savunma sanayi alanında çok büyük yatırımlar yapılmaktadır. Bu yatırımların büyük bir kısmı ilçemize çok yakın mesafede bulunan Kazan-Saray bölgesinde yapılmaktadır. Ankara’da savunma sektörüne hizmet eden ana sanayi firmalarından TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) bölgemizde bulunmakta, sektöre tedarikçi olarak üretim yapan OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) 3000 dönüm arazi üzerinde bu bölgede yapılanmaktadır.

İlçemiz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde eğitim öğretime başlanacak olan Uçak bölümünün açılması noktasında siyasi destek veren Ak Parti ilçe teşkilatı ve bölge milletvekilimiz Haluk İPEK'e eşekkür ediyoruz.