Bilgi yarışmasının galibi Perihan Erdoğan

Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından yapılan bilgi yarışmasında öğrenciler kıyasıya mücadele verdi.

Endüstri Meslek Lisesi salonunda sabah başlayan ve köy ilköğretim okulları Çeltikçi, Güvem ve Akdoğan ilköğretim okulları arasında yapılan yarışmada 150 puanla Çeltikçi İlköğretim birinci, 130 puanla Güvem İlköğretim okulu ikinci, 100 puanla Akdoğan İlköğretim okulu ise üçüncü oldu.

Bilgi yarışmasında Türkçeden 4, Matematikten 4, Din kültür 2, Fen Bilgisi 4, Sosyal 4, ve Genel Kültür 2 olmak üzere toplam 20 soru soruldu. Yarışmaya katılan öğrenciler çıkan bu sorular ile yarışmada mücadele verdi.

Öğleden sonra ise Kızılcahamam merkezde bulunan ilköğretim okulları arasında bilgi mücadelesi vardı.Yine aynı salonda yapılan yarışmaya ilçe kaymakamı Bilal Çelik, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Demirtaş,Özel idare Müdürü Sedat Topsakal,Milli eğitim Şube Müdürü  Erdal Küçüksakarya öğretmenler veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan yarışma baştan sona Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu ile Kazım Karabekir İlköğretim Okulu arasında geçti mücadeleyi yarışmacılarının tamamını kızların oluşturduğu tek ekip olan Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu kazandı.

Sahnede Okulları adına yarışan arkadaşlarını yalnız bırakmayan öğrencilerin verdiği destek  görülmeye değerdi. Yarışmadan sonra ilçe kaymakamı Bilal Çelik öğrencileri tek tek tebrik ederek gösterdikleri cesaretten ötürü kutladı.

Yarışmada puan durumu ise şöyle:

Sıra No

PUAN DURUMU

OKULU ADI

1

170

PERİHAN ERDOĞAN İLKÖĞRETİM

2

150

KAZIM KARABEKİR  İLKÖĞRETİM

3

140

ÇAĞATAY İLKÖĞRETİM

4

130

ORHANGAZİ İLKÖĞRETİM

5

120

CUMHURİYET İLKÖĞRETİM