Berberler Pazar günleri çalışmayacak

Kızılcahamam'da faaliyet gösteren beyaz eşya, halı ve mobilya satan esnaflar birlikte aldıkları karar gereği 06.01.2007 tarihinden itibaren Pazar günleri iş yerlerini açmama kararı almalarının ardından 6 yıl geçti.

Kızılcahamam'da bir meslek gurubu daha "beyaz eşya, halı ve mobilya" esnafı gibi bir araya gelerek Pazar günlerini  kendilerine tatil ilan ettiler. Berberlerde tatil dedi ve bir aray agelerek  aldıkları karar ile birlikte Belediye Başkanlığına durumlarını bildirerk Pazar günü tatil olması için aldılar.

İlçede faaliyet gösteren 12 berber esnafından ikisinin karşı oyuna rağmen 10 berber pazar günü kapatıp tatil yapmak istiyoruz dedi ve Berber esnafı için de Pazar günü tatil oldu.Berberler sabhları en erken dükkanlarını açan esnaflar arasında yer alıyor gece 24.00 e kadar makas sallayan berber esnafı ailesine, çoluk çocuğuna fazla zaman ayıramamaktan şikayetçiydi.

Tabi bundan sonra traş olacak vatandaşların da kendisini buna gre ayarlamaları gerekiyor. Pazar günü berberde traş olurum hesabı yapanlar kapıda kalırlar, tabi bu anlaşmayı bozan bir berber çıkmazsa.Kızılcahamamhaber olarak çalışan her insanın tatili hak ettiğine inanıyor ve berberlere Pazar tatillerinin hayırlı olmasını diliyoruz. Darısı diğer esnafımızın başına