Başkent Üniversitesi Kızılcahamam Kampüsü için imzalar atıldı

Başkent Üniversitesi Kızılcahamam Kampüsü için imzalar atıldı.

1994 yılında Kızılcahamam Belediyesi tarafından “Kızılcahamam Belediyesi Hizmet Kataloğu” adı altında çıkartılan dergiden bir alıntı yaptık. Bundan 21 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Yaşar Yıldırım tarafından üniversite yapılsın diye 175,200 m2 yerin 100 bin m2’si 5 milyar karşılığında kampüs yapılmak üzere üniversiteye devredilmiş.

Bundan 21 yıl önce hayal edilen ve yapılsın diye arsalar verilen kampüs hala ortada yok, Kızılcahamam 21 yıldır üniversitem olsun, kampüsüm olsun diye uğraş veriyor ama ortada hala bir gelişme yok. Umuyoruz bu dönemde Kızılcahamam 21 yıl önce başlayan hayaline kavuşur. Umuyoruz Belediye o gün ucuz fiyata kampüs yapılmak üzere alınan bu arsalar için verilen sözlerin neden tutulmadığının hesabını sorar.

İşte 1994 yılında Kızılcahamam Belediyesi Hizmet Kataloğunda yazan Üniversite Haberi

Belediye Başkanı Yaşar Yıldırım, Başkent Üniversitesi’nin kuracağı dev kampüs için sözleşmeyi imzalarken….

Merkezi Ankara’da bulunan Başkent Üniversitesi, kuracağı dev kampüs için, Belediye Başkanlığı’nın girişimleriyle, Kızılcahamam’ı seçmiştir. Başkent Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, Kemalpaşa Mahallesindeki Kurtçığırı mevkiinde, mülkiyeti Belediye’ye ait olan 75,200 m2 büyüklüğündeki bir yerin 100.000 m2’si 5 milyar lira karşılığında, kampüs yapılmak üzere üniversiteye devredildi.

Başkent Üniversitesi, belediyeden aldığı bu alan üzerine, eğitim – öğretim, sağlık, spor ve tedavi amaçlı dev bir kampüs kuracak. Bu kampüse, masrafları yine Başkent Üniversitesi tarafından karşılanmak üzere, Belediye tarafından termal su temin edilecek. İmar planı ve parselasyon uygulaması da Belediye tarafından yapılacak olan kampüse alınacak personelin, en az yüzde 60’ı Kızılcahamamlı olacak.

Bilindiği gibi, Ankara’daki Organ Nakli ve Yanık Tedavi Hastanesi’ni de bünyesinde barındıran Başkent Üniversitesi, daha çok sağlık alanında çalışmalar yapıyor. Kızılcahamam’a yapılacak kampüs, bir tür şifa merkezi de olacak. Dolayısıyla, buraya sadece öğrenciler değil, çok sayıda hasta ve hasta yakını da akın edecek. Tesisin faaliyete geçmesinden sonra, hem çok sayıda Kızılcahamamlı’nın burada istihdamı sağlanmış olacak, hem de istihdamı artan sirkülasyon ilçedeki ticari hayatı canlandıracak.