Ayasofya İçin Pedallıyoruz Ayasofya Bisiklet Turu

Profesyonel bisikletçilerden oluşan 30 kişilik ekip, İstanbul Ayasofya'daki sergiyi duyurmak için Ankara'dan start alan 5 günde 520 kilometre katedecek. spocular Kızılcahamam'a ulaştı.

Türk Tarih Kurumu'nca (TTK) İstanbul Ayasofya'da düzenlenecek "Belgelerle ve Resimlerle Ayasofya Sergisi"ni duyurmak üzere gerçekleştirilecek "Ayasofya İçin Pedallıyoruz Ayasofya Bisiklet Turu" kapsamında, Ankara TTK önünden start alan sporcular bisikletlerle Kızılcahamam'a kadar pedal atarak ilçede mola verdi. Program Koordinatörü Salih Yağızatlı  konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Profesyonel bisikletçilerden oluşan 30 kişilik ekip, şehir, şehir gezerek Ayasofya'yı tanıtıyoruz, tarihi belgeleri sporla birleştirerek  topluma bir farkındalık yaratarak, Ayasofya'yı unutmamak ve unutturmamak için böyle bir tanıtım organizasyonuna eşlik ediyoruz, Türk Tarih Kurumu'nca (TTK) düzenlenecek olan  İstanbul Ayasofya'daki sergiyi duyurmak için 5 günde 520 kilometre kat edeceğiz.Güzergah boyunca Kızılcahamam, Bolu, Kocaeli, İznik,Yalova, Heybeliada ve buradan İstanbul'a geçeceğiz 23 Temmuz'da yapılacak sergi açılışında bayrağı oradaki arkadaşlara teslim edeceğiz" dedi.

"Ayasofya İçin Pedallıyoruz Ayasofya Bisiklet Turu" 19.07.2017 Çarşamba günü sabah 10.00 da Kızılcahamam'dan start alacak.