Avrupalı öğrenciler Kızılcahamam'da

Jeolojik Mirasımız Comenius Projesiyle Gelecek Nesillere Aktarılmaya Devam Ediyor

Kızılcahamam Anadolu Lisesi 2011 yılında hazırlamış olduğu ve iki yıl süreli olan Jeolojik Mirasın Korunumu ve Geo-Friends konulu Comenius Okul Ortaklığı Projejesinin son toplantısı Anadolu Lisesinde yapıldı.

15'i Fransadan, 9'u Polonyadan ve 9'u da İtalyadan olmak üzere toplam 33 öğrenci ve öğretmene jeolojik oluşumları ve jeolojik mirası aktarmak için Kızılcahamam Jeopark alanları ve Kapadokya gezileri, kültürel mirasımızı aktarmak için Ankara'da Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve MTA Müzelerine geziler düzenlendi.

Yapılan bu etkinliklerde Kızılcahamam Anadolu Lisesine desteklerini esirgemeyen ilçeKaymakamı Mustafa Çit ve Belediye Başkanı Coşkun Ünal'a, misafirlerine kapılarını açan saygıdeğer ailelerimize, jeopark alanlarımızı gezdiren Jeopark Koordinatörü Muzaffer Eker Bey'e ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize (Zekayi Tekin(Okul Md), Bekir Yılmaz(Okul Md. BaşYar.), Fatih Türk(Okul Md Yrd.), Nuri Öztürk(Okul Md.Yrd), Murat Yazçiçek(Proje Koordinatörü- Mat. Öğr.), Müjgan Sezer (Tarih Öğr.), Yusuf Ersungur (Tarih Öğr) Fikret Yaman (İng. Öğr), Mustafa Aksoy (İng. Öğr) teşekkür ettiler.