Avrupa birliği masası törenle açıldı../..Foto Galeri

Weilburg şehri ile Kızılcahamam Belediyesi arasında 2006 yılında imzalanan kardeş belediye projesi kapsamında Kızılcahamam'da ''Avrupa Birliği Merkezi'' açılması dolayısıyla Yabanabad Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, ''Kızılcahamam Belediyesi olarak Avrupa Birliği'nde (AB) nasıl bilinçli bir şekilde yer alır ve yararlanırız diye uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar sonucu bugün burada Avrupa Birliği Merkezi'nin açılışını yapıyoruz. Merkezimin açılışıyla birçok il ve ilçeye örnek teşkil ediyoruz. En son Adana Büyükşehir Belediyesi, AB ile bizden örnek alarak çalışma başlatmıştır'' dedi.

Ünal, şöyle devam etti:

''Burada en büyük katkıyı sağlayan Weilburg Belediye Başkanı'na teşekkür ederim. Başkanımız artık bizden biri ve Türk dostudur. Almanya'da ilk defa bir belediye başkanı bir Türk gecesi yapmıştır. Biz de o geceye katıldık ve çok memnun olduk. 10 Nisan 2010'da da Weilburg'da bir Kızılcahamam gecesi düzenlenecek. Buradan hemşehrilerimiz Almanya'ya götürülecek; Almanya'daki ve Avrupa'daki hemşehrilerimiz aynı yerde toplanması hedeflenmektedir. İnşallah kalabalık bir şekilde Weilburg'a bir çıkartma yapacağız. Tabii bu sadece bir geceyle sınırlı kalsın istemedik. O konuda da Sayın Belediye Başkanı bize bin metrekare kapalı alanı olan bir iş yeri temin etti. Burada Kızılcahamam'ın bölgesel ürünlerinin satışını yapacağız. Bu konuda 300 kızımız hocalarıyla Almanya'da Kızılcahamam'ımızı nasıl tanıtırız diye yoğun bir çalışma içine girmiştir. Burada kilim, lif, kese, kozalak ürünleri, meyveli sabunlar, ayrıca keser, balta gibi sanayi ürünlerinin satışı yapılacak, bu girişimle en az 300 aile geçimini sağlayacaktır dedi.