Atatürk Çamı Neden İptal Edilmiyor

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı içerisinde bulunan ve Atatük'ün kızılcahamam'a geldiğinde dibine oturduğu çamında bulunduğu Atatürk Çamı olarak bilinen bölge 8 yıldır kapısı kilitli bir halede bekliyor.

2013 yılında Anfi Tiyatro ve Restorant yapılmak üzere ihalesi yapılan ve daha sonra dönemin ak parti ilçe başkanı tarafından bu alana restprant yapılamaz, projede Anfi Tiyatro ve Peyzaj düzenlemsi var diye itiaz ettiği Atatürk çamının bulunnduğu  alaan resimde görünen doğal ortamı bozularak tamamen taş ve beton yığını haline getirildi.

Sadece her yıl düzenlenen Atatürk'ü anma törenleri için kapısı açılan alan yaklaşık 8-9 yıldır kapalı bir halde bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Diyanete tahsis edilen Altın memba suyunun olduğu yerin tahsisini iptal eden Kızılcahamam Belediye başkanı Süleyman ACAR Kızılcahamam'lıların takdirini kazanmış soğuksu milli parını beton yapılaşmadan kurtarmıştı.

Kızılcahamam'lılar Belediye Başkanı ACAR'dan Atatürk çamının geleceği ile ilgilide aynı kararlılığı bekliyor, sekiz yıldan bu yana kapalı olan bu alanın akıbeti ne olacak.

Bu alan neden 8-9 yıldır inşaat olarak bekliyor, buradaki sorun nedir, neden çözülmüyor bu sorular cevaplanmayı bekliyor.

 

ATATÜRK ÇAMIYLA İLGİLİ HABERLER 

Atatürk Çamı İhale Edilmiş Dudunuz mu?

Atatürk Çamı İhalesi tartışması büyüyor