Asgari Ücret Artışı Öncesi Zincerler ve Diğerleri Zam Yapmaya Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlendi. Masanın paydaşlarından TÜRK-İŞ 9 bin TL'lik tekliflerini açıklarken, uzmanlar bu rakama dair ilk görüşlerini paylaştı.

Asgari Ücret belirleme toplantıları devam ederken Ortalama rakamlar 8-8.500 TL arasındaydı. 8.250 TL ile 9.000 TL arasında bir rakamın gerçekleşebileceğini öngörüyor. 9.000 TL tutarı asgari ücretle beraber diğer ücretleri de arttırıyor. Komşu ücretlerle ortanca ücretleri arttırıyor. Bu manada 9 bin TL olamaz denmiyor ama 9 bin TL olursa bazı sorunlar oluşabilir. İşverene maliyeti ciddi bir şekilde artacak. O yüzden 9 bin TL rakamının biraz aşağı inmesini bekleniyor. Bir önceki dönemdeki enflasyon yüzde 34’tü. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 16 puanlık sosyal refah payı düzenlemesi yapıldı. Aynı şekilde yüzde 50’lik bir artış 8 bin 250 TL’ye tekabül ediyor. Bunun üzerindeki rakamların tamamını sosyal refah payı düzenlemesi olarak bekleniyor.

Asgari ücret rakamları 9.000 TL konuşulurken Zincir marketler rakamlar daha açıklanmadan bir çok ürüne %15-20 oranında zam yapmaya başladı.Asgari ücret açıklaması öncesi zamlar sadece zincir marketlerden değil diğer sektörler de aynı hızla zam yapmaya devam ediyor