Ankara'da trafiğe yeni düzenleme

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent ulaşımında yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Melih Gökçek başkanlığında toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezinde (UKOME), Başkent ulaşımına ilişkin sorunlar ve çözüm yollarının görüşülerek karara bağlandığı belirtildi. Açıklamada, AŞTİ'deki taksilere yeni düzenleme getirilmesi konusunda UKOME'den alınan tavsiye kararı doğrultusunda ticari taksilerden 200 adet alınarak, AŞTİ'de taksi durağı oluşturulacağı kaydedildi.

AŞTİ'de çalışacak taksi sahipleri ile 3 yıllık sözleşme yapılacağı ve kesinlikle uzatılmayacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: ''Bu alınacak taksiler, 2 yaşını geçmeyecek ve sadece ihaleyi alan kişi veya birinci derece akrabaları çalıştırabilecek. 12 saat vardiyalı çalışacaklar. Taksi durağı için başvurular 200'den fazla olursa, noter eşliğinde kura ile seçilecek. Bu otolarda çalışanların sabıka kaydı olmayacak. Cezai müeyyideleri var, uymayanlar taksicilikten çıkartılacak. Devir hakları kesinlikle olmayacak.

Araçlarda özel olarak Büyükşehir Belediyesinin belirlediği ışıklı veya yazılı logoları kullanmak zorunda olacaklar ve AŞTİ Taksi Durağı taksileri dışındakilerin yolcu almaları kesinlikle yasak olacak.'' Açıklamada, vatandaşlardan gelen talep üzerine yarıyıl tatilinde servis araçlarının ücretsiz çalışmasına da karar verildiği ve bunun Zabıta Daira Başkanlığınca denetleneceği kaydedildi.

-EGO OTOBÜSLERİ ESENBOĞA HAVALİMANINA DA GİDECEK-

Esenboğa Havalimanı ile Ankara arasında sadece Havaş otobüslerinin çalıştığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın genelgesiyle buraya belediye otobüslerinin konulmasının istendiği belirtilen açıklamada, 1 Mart'tan itibaren Esenboğa Havalimanından şehir merkezine yolcu taşımacılığının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı bildirildi. Açıklamada, konuyla ilgili çalışmaların daha önceden tamamlandığı, ücretin EGO tarafından belirleneceği duyuruldu.

-İLÇE VE BELDELERDEKİ TİCARİ ARAÇLARIN DURUMU-

Bundan sonra hiçbir beldeden şehir merkezine minibüs taşımacılığı yapılamayacağı belirtilen açıklamada, ilçe ve beldelerden şehir merkezine minibüs taşımacılığını Büyükşehir Beledisinin ihale edip yapacağı, yarından itibaren buralardan şehir merkezine taşımacılık yapan minibüslerin engelleneceği bildirildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesine bağlanmadan önce taşımacılık yapan ve ''C'' plakası olmadığı için mağdur olan servis işletmecilerine araçlarının kanundan önce servis aracı olarak ticari ve mali kaydı olması şartıyla bulundukları ilçe sınırları içerisinde çalışma hakkı verildiği kaydedildi

AA