Anadolu Lisesi ÖDTÜ'de birinci oldu

 

Kızılcahamam Anadolu Lise Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından düzenlenen “ODTÜ’de Bilim Eğlencelidir” adlı etkinliğe katıldı.

ODTÜ tarafından düzenlenen etkinliğe tüm Ankara’dan 20 seçkin okul davet edildi. Pazar günü sabah ODTÜ tarafından sağlanan otobüslerle ODTÜ kampüsüne olaşan 35 öğrenci ve iki öğretmenden oluşan Kızılcahamam Anadolu Lisesi Ekibi akşama kadar çeşitli gösteri deneyleri, konferanslar, paneller gibi bilimsel etkinliklere katıldı. Araba tasarım atölyesi, robot atölyesi, Nano’da neler oluyor etkinlikleri ile “Küresel İklim Değişikliği” ve “Sosyal Medyanın Kullanımı” konularındaki paneller bu etkinliklerdendir. Günün sonunda düzenlenen Gupse Özay’la Popüler Bilim yarışmasında Kızılcahamam Anadolu Lisesi rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Yarışmada birinci olan öğrencilere ödülleri ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar tarafından verildi.

Etkinliğin katılımcıları bu yıl Kızılcahamam Anadolu Lisesinde TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Bilimsel Araştırma Projelerine hazırlanan 48 öğrenciden seçildi. Bu başarının proje hazırlığı içinde olan öğrenciler için ilk adım olduğu ve önemli ölçüde moral kazandırlığı ifade edildi.