Akp kmapının en cesuru o çıktı

MKYK toplantılarında da eleştirel konuşmalar yapan Ayşe Böhürler, Cumartesi günü kampın ilk gün çalışmalarının sonuna doğru söz aldı; partinin söylem değişikliğini sorgulayarak arka arkaya bazı sorular yöneltti. Milliyetçi söylemler konusunda yönelttiği sorularla Başbakan’ın tepkisini çeken Böhürler, “AKP, devlet kurumlarının boyunduruğu altına girdi” dedi.

Erdoğan, Böhürler’in sözlerinin “çok çirkin, yanlış” olduğunu vurguladıktan sonra şu cevabı verdi:

“Bizim baştan beri 3 kırmızı çizgimiz var. Bunlarda herhangi bir değişiklik yok. Bizim hiçbir yerden etkilenmemiz söz konusu değil. Tarih bunu yazacak. Ne isek oyuz. Biz hiçbir kurumun boyunduruğu altına girmedik. Ben bugüne kadar başarılı olduysam omurgalı oluşumuz, kemik gibi duruşumuz sayesinde kazandık. Taviz filan vermedik. Gücümüzü aldığımız tek yer var; millet. Bunun dışında kimseye minnet borcumuz yok.”

AKP zengini yarattı
Bir süredir AKP teşkilatlarında yaşanan Ali Dibo iddiaları da Böhürler tarafından farklı bir şekilde dile getirildi. Böhürler’in, “AKP teşkilatında yönetici olarak çalışan arkadaşlar ile normal vatandaşın malvarlığındaki büyüme arasında orantısızlık var” dediği öğrenildi. Ayşe Böhürler’in, “AKP kendi zenginini yarattı” şeklinde algılanan sözlerine Erdoğan cevap vermedi.

GAZETECİLİK OKUDU
1963 Nevşehir doğumlu Böhlüer, İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik okudu. 1992’ye kadar haftalık dergilerde editörlük yaptı ve yayın kurullarında bulundu. //