Ak Partide on bir ilçe başkanı istifa edecek

İki dönemdir başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken eski il Başkanı Av. Murat Alparslan’ın yerine kimin geleceği soruları temayülde arandı. Kızılcahamam Haberin edindiği bilgiye göre İl Başkanlığı için 24 isim, başkan olabilmek için müracaat etti. Ardından bu sayı 16’ya düştü.

Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ve Düzce Milletvekili Fedai Arslan’ın koordinesinde teşkilatta iki gün üst üste yapılan temayül yoklamasında yeni il Başkanının kimin olacağı belirlenecek. Önceki gün İl Yönetimi, Belediye Başkanları ve İl Başkanlığına aday olan isimlerin görüşleri alınırken bugün ise teşkilatların, kadın, gençlik ve ilçe Başkanları ile görüşmeler yapıldı. Temayüle katılanlara, il başkanlığı için 3 ismi önermeleri istendi.

İki gün süren temayül yoklamasında ismi geçenler arasında Ayhan Yılmaz, Alaaddin Varol Orhan Yeğen isimlerinin öne çıktığı belirtiliyor.

Ak Parti il Başkanı’nın hafta başında belli olması bekleniyor. İl Başkanının Belirlenmesinin ardından yeni ilçe başkanlarının araması yapılacak.

Ankara'da 11 İlçe Başkanının İstifa Edeceği söyleniyor.

Önümüzdeki hafta Ankara’da 11 ilçe başkanının istifa edeceği konuşuluyor. Bu ilçeler şöyle Sincan, Altındağ, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Haymana, Bala, Ayaş, Çankaya, Polatlı ve Güdülilçe teşkilatlarının istifa edecekleri Ak Parti çevrelerinde dile getirilen ilçeler arasında yer alıyor.