2078 paket kaçak sigara yakalandı

Kızılcahamam'da emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan bir baskında 2078 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Ankara'dan yolcu otobüsü ile kaçak sigara gönderileceği ihbarı alan ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler otobüsün ilçeye gelişinden sonra takip etmeye başladı.Yolcusunu boşaltan otobüsün bağaj bölümünde yapılan aramada bir esnafa ait olduğu belirlenen 2078 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Emniyet müdürlüğü tarafından yakalanan sigaralara el konulurken kaçak sigarayı getirten şahısla ilgili adli işlem başlatıldı.

Daha öncede Kızılcahamam'da 10 bin pakete yakın kaçak sigara yakaladıklarını dile getiren emniyet yetkilileri, yurt dışından kaçak yollarla getirilen bu sigaraların PKK ile olan bağlantılarının defalarca basın ve medyaya konu olduğunu dile getirerek, vatandaşların bu sigaralara verilen paranın PKK ya gittiğini ve kendi elimizle kendi canımıza kast eden canilere silah ve mermi aldığımızı unutulmamasını istediler.

Nikotinin sağlık yönünden zararlı olduğu herkes tarafından bilinmekte, butür kaçak ve denetimden uzak üretilen sigaralarda normal sigaradan kat kat fazla zehir  ve kimyasal madde olduğu da yine yakalanan bu sigaraların yapılan analizlerinden ortaya çıkan bir gerçek olduğu da unutulmamalı .