Üye Girişi Yeni Üyelik
Ana Sayfa Mekânlar Oteller Foto Galeri Rehber Seri İlanlar Kızılcahamam Forum Künye Ziyaretçi Defteri Nöbetçi Eczaneler Siteme Ekle İletişim
Kızılcahamam Gezelim Görelim Partiler Spor Videolar Kim Kimdir Şiir Köşesi
Belediye meclisinden akıllı ziyaret

Akıllı sayaç kullanımı ve bununla ilgili tüm işlemlerin bilgisayar ortamında takibi konusunda uygulamaya geçmek için geçtiğimiz ay meclis toplantısında karar alan Kızılcahamam Belediyesi meclisi imar komisyonu üyeleri Feridun Ünsal, İlyas Yılmaz ve Nevzat Uyar’ı akıllı su sayaçlarını incelemek üzere Gerede Belediyesine gönderdi.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygı’yı makamında ziyaret eden meclis üyeleri daha sonra belediye görevlilerinden akıllı su sayaçları konusunda bilgi aldı. Gerede Belediye’sinin 8 bin konut abonesi bulunuyor, 2500 abonenin kartlı sisteme geçtiği ilçede geçişler devam ediyor.Kullanıldığında Belediye’ye birçok kolaylık sağlayacak olan akıllı sayaçların araştırması devam edecek. Akıllı su sayaçları takıldığında aboneler suyu peşin alacaklar ve aldıkları kadar su kullanacak, sistem su bittiğinde iki tona kadar avans su veriyor ve ilk dolumda avans verdiği suyun da tahsili yapıyor. Sistemle abonelerin takibi da yapılabilecek öncelikli olarak iş yerlerinde uygulamaya başlayacak olan akıllı su sayacı sistemi daha sonra konutlarda uygulanmaya başlanacak.

Sistemi araştıran Belediye İmar Komisyonu üyesi encümenlerimizin bir yerle sınırlı kalmadan birkaç yeri ve ayrı sistemi araştırma yaparak, kullanılan ve alınacak cihazları uygulanan programları çok iyi tahlil etmeleri gerekiyor.

3288 defa okunmuştur.
Yorumlar..
Gıyılcahamamlı
bahtiyarkandemir
24-01-2011 / 20:49:44
densizlige gerek yok, burda suyu konuşuyoruz.
Veysel BAYARAM
Ucuz Etin Yahnisi Olmaz!
24-01-2011 / 00:57:47
Akıllı (Kartlı) su sayacı adaletli kullanıldığında kaçak su kullanımını ve bedel gecikmelerini önlemenin en kolay uygulamasıdır. Daha anlaşılırı ,parasını ödeyen kanunlara örf ve kültürüne saygılı insanların, bedellerini ödemeyeler için kurban edilmesidir.
Ama sayaçlar Jeotermal sayaçları gibi olmamalıdır. Jeotermal sayaçları ortalama 1000 $. Düşünebiliyormusunuz bu bedel karşılığı aldığınız sayacın üzerinde kalitenin teminatı olan üretici/ithaleden firmanın tanıtımı yok. Malının kalitesine güvenen hangi firma bu bedelle sattığı malına etiket koymaz? Kim serbest piyasadan böyle bir bedelle böyle bir sayacı alırda kullanır?
Bu hizmetleri belediye veresede alım ücretini ödeyen vatandaştır. Beklentimiz üzerinde üretici/ithalci firmaların belli olduğu, kullanabileceğimiz veya kullandığımız değerleri gösteren göstergesi açık olan, tanıtım/kullanım broşürü ve garanti belgeleri olan saatler olması yönündedir. (garantiyi belediyede verebilir ama etiket tanıtım/kullanım
Broşürü şart)
Bugüne kadar ortak sorunlarımızı birebir veya 3’lü, 10’lu sohbet/arkadaş grupları ile çarşıda Pazarda çay ocağında ev sohbetlerinde çözeriz, Çözme üzerine konuşurken mangalda kül bırakmayız Ama hepsi konuşulan yerde kalır. Dışarıda kimse ilgilenmez. Bana göre ortak derdimizin dermanı, Sivil Toplum Kuruluşları, genele hitap eden dernekler, bu manada hizmeti benimsemiş muvazzaf veya emekli işadamı, esnaf. Zanaatkar, öğretmen hukukçu, maliyeci, sağlıkçı, mimar, mühendis, vb. ilim adamlarımızın önderliğinde ve katkıları ile, (KÖTEK. FBŞK.) “Kızılcahamamlıların Önündeki Tüketici Engellerini Ortadan Kaldırma Federasyonu Başkanlığı” veya daha uygun bir isim altında samimi Sivil Toplum Kuruluşu kurulmasındadır. Ancak ve ancak samimi bir Sivil toplum Kuruluşunun önderliğinde ve girişimleri ile, Kızılcahamam’ımızda (Bölgemizde) şeffaflaşma sağlanırken, tüketici lehine gelişen pek çok olumsuzluklar tüketici lehine çözüme kavuşacağı inancı ve dileği ile saygılar sunarım.

aydın
23-01-2011 / 18:12:33
40 adet su pompası elektirikle çalışıyor beyler nerde bedavadan yoğurdun bolluğu tedaşa sorun bakalım belediye su kuyularının aylık giderini ayıp yav
bahtiyarkandemir
başkent
22-01-2011 / 00:41:03
BOP Projesinin Eşbaşkanı yani görevli memurunun sık sık toplantı yaptığı Kızılcahamamlılara en pahalı su kullanma bedeli şimdiden hayırlr olsun. Diyarbakır'ı yıldız yapacağım diyen BOP Eşbaşkanı K.Hamam'ı da BOP'un yıldızı yapar inşallahhh.
ali
yazıklar olsun
21-01-2011 / 16:25:36
böyle işllere yazıklar olsun görün arkadaşlar belediyemiz ne hale gidiyor halen git gide kötüye gidiyor kesinlikle oy vermeyin böyle insanlara bir daha görün burası kızılcahamam adından anlaşılacagı gibi su şehri ne işimiz var sayaçla mayaçla ne demek bu yazıklar olsun
bayır
ücretsiz olmalı
21-01-2011 / 01:46:28
müslüman toplumda su yönetim tarafından bedava verilmeli :)
vatanda
20-01-2011 / 19:43:36
kesinlikle olmas..ankarada kullanan lar var hiç memnun değil...bizimde kalacağımısı sanmam...geçmesin bence ste...deişirse sandıkta bizde deişiris
aydın
Zamlar hk.
20-01-2011 / 16:50:55
Kapı önüne çıkmak 2 tl. Çarşıda bir tur dolaşmak 4 tl. Soğuksuya bir kere inip çıkmak 6 tl. Belediyenin yeni zamlı tarifesi ona göre gezin.
yılmaz
yazık
20-01-2011 / 11:23:38
burası gerede veya su kaynakları kıt olan bir bölge değilki hertarafı barajlarla çevrili artı içme suyumuzda barajlardan gelen bir bölge b kendi karnesineaşkan kimin aklına uydu veya ne hesabı var bilemam amakendi karnesine bir eksi daha attırıyor şurada şunun şurasında iki sene var zamanda su gibi akıp geçiyor
kılevra
....
20-01-2011 / 11:14:06
evet ali ün haklı su bedava olsun burası sular diyarı kızılcahamam değilmi bide sayaca vercek millet 600 tl oda en azz aahh ahhh bunları başa getirenlere ne demeli..ii ama böyle devam ederse öbür dönemi göremezz.
kızılcahamamlı
20-01-2011 / 11:10:48
ali ün ne cevap ali bey suyu bedava ala bilmemiz için doguya gitmemiz lazım hükümet ordakilere bedava veriyormuş
Vatandaş
bi kazık daha
19-01-2011 / 20:54:20
Sistem doğru olsa bile sayac bedavayamı takılacak ? Yoksa belediye 10 Liralık sayacı millete ısınma sayacında olduğu gibi misli misli pahalıyamı takacak ?
Sefer Çetin
Akıllı Sayaç Kullanımı
19-01-2011 / 18:27:15
Akıllı sayaç kullanımının iyi mi kötü mü olduğunu zamanla anlayacağız, benim belediyeden isteğim Akıllı Sayaç'ların fiyatları Jeotermal saatlerinin fiyatlarına benzemesin. 100 tl etmeyecek saatler için vatandaştan 1000tl aldılar. Tabii bu arada metreküp fiyatları da benzemesin.
ali ün
19-01-2011 / 16:33:31
kart çıkartacağınıza su bedava olsun burası su şehri..
Diğerleri...
2012'nin ilk meclis toplantısında ilk zamlar yapıldı
Servis araçlarının plakası değişiyor
Belediye meclisinden akıllı ziyaret
Belediye Akaryakıt ve hurda ihalesi yapacak
Belediye tesisleri engelliye yarı fiyatına
Rektör Üniversite alanını çok beğendi.
2011 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı
Belediye'ye 27 kişilik otobüs hediye
Toplantı ve Nikah salonu hizmete girdi.
Kasım ayı Belediye Meclisi toplandı
Başbakan'dan Coşkun Ünal'a büyük Jest
Kızılcahamam'da Başbakan seferberliği
Ekim ayı belediye meclis toplantısı yapıldı
Atlas okurları Kızılcahamam'da buluştu
Büyük kaplıca 15 gün kapalı
Muhteşem Ramazan akşamları başladı
Havuz giriş ve çıkış saatleri değişti
Termal su arama çalışmaları devam ediyor
İranlılar,Kızılcahamam'a hayran kaldılar.
İlçe kaymakamına fahri hemşehri beratı
Ağustos ayı belediye meclis toplantısı yapıldı
Ramazan ayında ne gibi faaliyetler olacak
Türkiye'nin ilk Jeopakı açıldı.
Kültür festvalinde kurtlar sahne aldı.
 
Geleceğin sağlık, turizm ve inanç turizmi olacak iki ilçe
18/07/2010 - 04:17
Sırrı ER Kızılcahamamhaber
KIZILCAHAMAM  HAVA DURUMU
 BAĞLANTILAR
 

Copyright © 2010 Kızılcahamam Haber
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz
Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat